Wat doen wij?

Opgericht door jongeren

BoodschaphulpRaalte is een nieuw initiatief dat is opgericht in 2021 door jongeren. Ons doel is om mensen die het nodig hebben, kosteloos te voorzien van boodschappen. Wij hopen hiermee een adempauze te creëren voor de mensen. Sinds 2022 zijn wij gefuseerd met Fonds voor Ons, dit betekent dat de focus niet alleen ligt bij het halen van boodschappen, maar ook andere levensbehoeften.

Wekelijks gaan wij op pad en hopen wij mensen blij te maken.

Waarin onderscheiden wij ons van de al bestaande initiatieven?

De groep bestaat uit ongeveer 20 mensen. Deze groep bestaat uit donateurs, maar ook vrijwilligers die helpen om alles in goede banen te leiden. De gemiddelde leeftijd van de groep is 24 jaar. Het is dus een jonge organisatie waar studenten of net afgestudeerden een deel van hun geld doneren om boodschappen te kunnen halen. Deze jongeren kiezen er bewust voor om een deel af te staan en om een steentje bij te dragen aan de gezondheid en welzijn van de ander.

Heeft u (of kent u iemand die) de boodschappen hard kan gebruiken? Dan kunt u zich aanmelden. Wij vertrouwen op uw eerlijkheid. 

Wij staan open om vragen te beantwoorden of om samen te werken waar het mogelijk is.

Hoe gaan wij te werk?

Help ons mee!

Met een kleine donatie kunnen wij al een boodschappenpakket geven aan mensen die dat goed kunnen gebruiken!

Dit is hard nodig, want niet iedereen kan bij de voedselbank terecht vanwege de strikte criteria die zij hanteren. Dat betekent helaas dat er veel mensen zijn die aan het einde van de maand geen geld meer hebben voor de boodschappen. Via social media kunt u volgen wat er met uw gift wordt gedaan.

“ Wij kunnen pas slapen als iedereen gegeten heeft.”